Ska vi välja kanadensare eller kajak som nybörjare

Generellt sett är både våra kajaker och kanoter väl lämpade för nybörjare. Vad som passar dig bäst beror på:

  1. Dina allmänna preferenser Kanoter paddlas med en enkelpaddel (kanotpaddel), vilket innebär att du bara kommer att paddla på en sida, medan du naturligtvis kan byta sida så ofta du föredrar. I en kajak paddlar du med dubbelpaddel. Detta är i allmänhet lite mer effektivt. Både kanot- och kajak-paddlingsteknik är mycket lätt att ta upp, även för nybörjare. Dessutom kommer du att få en kort introduktion från vårt team innan du ger dig ut på vattnet. En kanot kan passa bättre om du vill fiska. En kajak å andra sidan blir lättare att hantera i blåsiga förhållanden. Så om du planerar för en viss rutt och vill vara mer oberoende av vädret, kan en kajak vara det bättre valet.
  2. Din packning En kanot har generellt sett mer packvolym. Med detta sagt har våra K1- och K2-kajakerna plats för all nödvändig utrustning du behöver för en 1-2 veckors resa. För detaljer om detta hänvisar vi till artikeln Hur mycket packning ryms i kanoten eller kajaken?
  3. Dina paddlingsambitioner och din grupp En kajak kommer att vara snabbare under alla paddlingsförhållanden jämfört med en kanot. Dessutom kommer du vara mindre utsatt för vind och vågor. Om du har barn i din grupp, kommer det vara en mycket bra kombination att ha dem placerade i en K2 tillsammans med en förälder/vuxen. I denna kombination kommer du med största sannolikhet att vara lika snabb eller snabbare än två vuxna paddlare i en kanadensare.

Kontakta oss

Hitta du inte det du letar efter? Kontakta oss direkt